Összefoglalt turisztikai ajánlatunk letölthető formátumban
(PDF)

 

Bortúra és kenyérsütés- hétvégi csomagajánlat

 

Fotók- vacsorákról, borkóstolókról, rendezvényekről

 

 

 

8 borból álló sor kóstolása pogácsával, borkorcsolyával:
3000 Ft/fő

 

 

8 borból álló sor kóstolása bőséges ebéddel vagy vacsorával:
4000 Ft/ fő

 

 

Vezetett séta a Pincefaluban:
2000 Ft/ csoport

 

 

 

 

 

Szállás a Hajósi Pincefaluban:
4500 Ft/fő

Képek a szállásról

Vendéglátás


Kiemelt csomagajánlatunk: bortúra és kenyérsütés a Hajósi Pincefaluban és Érsekhalmán. A teljes hétvégi program keretében nemcsak a hajósi borokkal, sváb ételekkel és a Pincefaluval ismerkedhet meg a látogató, de a kenyérsütés ősi titkait is elsajátíthatja, saját cipója elkészítése során.
Részletes leírás itt olvasható.

Érsekhalma határában fekvõ birtokunkon, borházunkban szeretettel várunk minden érdeklõdõt. 30-35 fõt tudunk egyszerre vendégül látni. Szívesen szervezünk pincelátogatást, borkóstolót, kemencében, bográcsban készített ételekkel pedig igazi falusi lakomával várjuk az éhes utazót.

A pincelátogatás során kóstolhatók különleges és muzeális boraink, végigkövethető a bor- és a pezsgőkészítés folyamata, betekintést nyújtunk a biogazdálkodás, bioborászkodás rejtelmeibe.


Boraink kóstolása során vendégeink megismerhetik azok történetét, készítésük részleteit. Vidám, kötetlen beszélgetés során sajátítható el a borkóstolás technikája, a szőlőfajták, technológiák, a termőhely ismerete.

Borkorcsolyaként pogácsát, sajtot, almát biztosítunk.

Az ebéd, vacsora menüsorát az egyéni igények szerint állítjuk össze. Szabad tűzön, bográcsban, kemencében készítjük remek tájjellegű, hagyományos falusi ételeinket friss, természetes helyi alapanyagokból.

A nagyanyáink konyhájában megszeretett ízek találnak nálunk egymásra a modern, egészséges táplálkozás elveivel- és zamatos bioborokkal.

Tartalmas kiegészítő program a felújított hajósi barokk kastély tárlatának megtekintése, melynek gazdag kiállítási anyaga igazi kultúrtörténeti érdekességeket mutat be. Az Európában egyedülálló Hajósi Pincefalu utcáin sétálgatva lehetőség nyílik a környék történelmének, kultúrájának a mindennapi arcát felfedezni- szabadon vagy vezetett túra formájában.

Érsekhalma a Gemenci Erdõ- és Vadgazdaság közvetlen közelében fekszik, így a programok könnyedén összeköthetõek vadászattal, horgászattal, lovaglással, természetjárással.

A Hajósi Pincefalu védõszentjének, Szent Orbánnak ünnepe egy minden évben rengeteg turistát vonzó esemény. Május végén, az Orbán névnaphoz (május 25.) közelebb esõ hétvégén kerül megrendezésre, a pincefaluban. Ilyenkor pincék között felbolydul az élet, a szõlõsgazdák a présházakban töltik a napot családjukkal, barátaikkal, vendégeikkel. A falu, ahol csak a bor lakik, három napra megtelik ünneplõ, mulató emberekkel, kézmûvesekkel, zenészekkel.

Az ünnep állandó programjai közé tartozik többek között a borrendek felvonulása, a helyi borverseny ünnepélyes eredményhirdetése, az új borlovagok avatása, az Orbán-szobor meglocsolása a díjnyertes újborokkal, versenyek, koncertek. Péntek és szombat este a pincefalu fõterén megrendezett utcabálon vigadhatnak az összegyûltek.

Az említett programok megszervezésében szíves-örömest nyújtunk segítséget, akár étkezéssel, szállással együtt. Ehhez azonban kérjük, részvételi szándékát idõben jelezze felénk, hogy megfelelõen elõkészülhessünk a vendégek fogadására. Pincelátogatás, borkóstoló, ezekkel egybekötött ebéd, vacsora esetében kérjük a tervezett idopont elõtt legalább egy héttel vegye fel velünk a kapcsolatot! Az Orbán-napi borünnepen mindenképpen a pincefaluban megszállva érdemes részt venni. A szálláshelyeket kelendõségük miatt minél elõbb, lehetõleg még télen, de legkésobb márciusban feltétlenül le kell foglalni.