Kínálatunk

 

Hétvölgyi Chardonnay 2009

Középmély zöldessárga színű bor, zöldalmát, fehér húsú gyümölcsöket idéző illattal. Közepes testességgel és határozott fajtajelleggel bír. Jó egyensúlyú bor, ízében a citrusos, vegetális, fanyar jelleg vezet, amihez egy kis déligyümölcsös íz kedvességet, a palackos érlelés animális jegyei komolyságot adnak. 16 fokon fogyasztva ajánljuk salátákhoz, zöldséges ételekhez, spárgához, spenóthoz, natúr sült húsokhoz.

Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a Szártalan Csüdfű látható.

 

Hétvölgyi Olaszrizling 2011

Élénk szalmaszínű bor, mely száraz, de nem savas. Könnyű, egyszerű, szolidan illatos. Olaszrizlinghez képest kimondottan lágy, visszafogott, ez a hagyományos borászati eljárásoknak tudható be: természetes erjesztőkultúrával, szabad levegőn erjedt, majd a finomseprőn érlelődött. Utóbbi eljárás testesebbé, krémesebbé teszi a bort, így a ma divatos habkönnyű, parfümös stílushoz képest egy sokkal ősibb, klasszikusabb típusú bort kapunk. Ehhez mérten ugyanilyen ételekhez ajánljuk: egyszerű pecsenyék, kelt tészták, kenyérfélék remek kísérője lehet, 16 fokon fogyasztva.

Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a Tavaszi Hérics bontja szirmait.


Hétvölgyi Nimfa 2013

Illatos, könnyed, nőies bor virágillatokkal és
gyümölcsízekkel. Friss, üde és csábító.
Jól behűtve ajánljuk, főleg hölgyek poharába.

Címkéjén egy gyökerekből kinövő, zöldes bőrű nőalak, egy nimfa vet bizonytalan pillantásokat a világra

.

 

Hétvölgyi Faun 2013

Könnyed eleganciával rendelkező, ősfajtákat
idéző ízvilágú bor. Szárnyaspecsenye vagy csülök
pompás kiegészítője, 16 C' - on.

Címkéjén egy félig kecske- félig férfiforma lény, egy faun igyekszik rézfurulyán játszott varázslatos dallamokkal elcsábítani a szomszéd palackon hallgatózó nimfát.

 

Hétvölgyi Trilla 2013

Háromféle szőlőfajtából összeállított harmonikus és sokrétű házasítás. Modern, divatos kompozíció. Megbízható választás bármilyen alkalomra.

Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy gyakori vendége, egy barátposzáta zengi énekét.

 

Hétvölgyi Rozé 2013

Mély, szinte már sillerbe hajló színű bor. Néró fajtából készítettük. Természetes és tartalmas, rozéhoz képest testes. Lágy savai és szedres- áfonyás ízvilága egészen kedvessé teszik. A régimódi borok kedvelőinek ajánljuk, aromás jellege az otellót idézi poharunkba.

Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a törpemandula nyílik.

Fröccsnek is kiváló!

 

 

 

Hétvölgyi Merlot 2011

Testes, de nem túl savas, intenzív fűszerességgel rendelkezik. A gyógynövényes jegyek vissza- fogottabbak. Tölgyfahordóban csak annyit volt, hogy kapjon egy csipetnyi vaníliás- aszaltszilvás ízhatást. Összességében egy könnyedebb, selymes, harmonikus bor, amit a mindennapok borozgatásaihoz vagy könnyebb ételekhez érdemes fogyasztani kissé lehűtve (18 C°). Még fiatal, a palackban sokat fog fejlődni, fénykorát előreláthatólag 1,5- 2 év múlva éri el, így nyugodtan lehet ajándékba adni vagy későbbi fogyasztásra vásárolni.. Meghitt téli estéken, baráti beszélgetések alkalmával, vagy ha fiatalokkal koccintunk, ez a bor örömmel fog eltölteni.

Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a Pusztai Meténg virul.

 

 

 

Cabernet Sauvignon 2011

Kifejezetten testes, férfias, erőteljes bor. Színe mély, rubinvörös. Intenzív fűszeres illatában a fajta és a termőhely jellemzőit is szépen mutatja. Íze először a friss szőlőt, meggyet idézi, ezeket komolyabb, feketeribizlis, mentás, fenyőgyantás ízhatások követik. Tekintélyes tannintartalma és magas alkoholfoka kellően bársonyossá teszik. Fogyasztását 18-20 fokon ajánljuk vadakhoz, marhahúshoz, fűszeres ételekhez.

Ajándékozásra, emlékbe jó választás, mivel ez a bor hosszú élettartamra számíthat, évek múltán még nagyobb élményt ad majd.

Címkéjét az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a Törpe Nőszirom díszíti.

 

 

 

Hétvölgyi Táltos 2009

Középmély gránátszínű, közepesen testes Cabernet Sauvignon- Merlot házasítás. E két fajta egy klasszikus pár, itt is remekül egészítik ki egymást. Az össz- hangzatból, ha odafigyelünk, egyaránt kiérezhetjük mindkét fajta jellemzőit, e kettősség nyomán kapta nevét. Illata összetett: a piros és fekete bogyós gyümölcsök mögött kellemes gyógynövényes jegyek (boróka, zsálya, kamilla, nyírfavíz) érezhetők. A hordós érlelés jegyei csak fűszerezik a bort, de nem uralkodnak. Az enyhe tölgyfás, vaníliás íz szépen megszelídíti ezt az egyébként markáns cuvée-t. Friss sajtok, orda, báránysült mellé ajánljuk, 18-20 fokon. Halpaprikáshoz is kiváló.

Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a Pókbangó látható.

 

 

Bio Must 2012

 

100% tisztaságú, kizárólag bioszőlő felhasználásával
készült frissen préselt, natúr, szűretlen vörös szőlőlé.
Sötétvörös színét a kékszőlőben található antioxidánsok
adják, melyeket a biomust a vörösborral megegyező mennyiségben tartalmaz.

A benne lévő szőlőcukor a leggyorsabban felszívódó táp-
anyag: gyors energiaforráskánt hasznosítható akár fizikai, akár szellemi igénybevétel esetén, cukorbetegek, diétázók viszont legyenek óvatosak vele!
Magas vitamin- és mikroelemtartalma hozzájárul ahhoz, hogy szervezetünket a legjobb formában tarthassuk.

Semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz. Garantáltan alkoholmentes.
Hőkezelt, csíramentes, felbontás nélkül szobahőmér-sékleten hónapokig biztonsággal tárolható.

Kiszerelése:
1 és 0,5 l-es üvegekben.

 

Bio Szőlőmag Őrlemény

Egészsége megőrzése céljából minden korosztálynak ajánlott fogyasztani. Még ki nem erjesztett kékfrankos bioszőlőből törkölyéből készül. Feldolgozása minimális, préselés után napon szárítjuk, ezután egyszerű mechanikus módszerrel, malommal őröljük. Érdemes tudni róla, hogy a friss és azonnali feldolgozás következtében hatóanyagai a lehető legnagyobb mértékben megőrződnek, másrészt íze még kellemes marad, nincs erjedt íze, szaga.
A szőlőmag a természet egyik leghatásosabb antioxidánsa. Kutatások szerint az öregedési és az általános leépülési folyamatokban jelentős szerepet játszanak a szabad gyökök. Ezek negatív hatásait semlegesítik a szőlőmagőrleményben nagy töménységben jelen lévo polifenol vegyületek, melyek antioxidáns hatása a C-vitaminnál húszszor, az E-vitaminnál ötvenszer erősebb. Ajánlott keringési problémák megelőzésére, hajszálérszűkület és allergia enyhítésére, immun-erősítésre. Ezen kívül védi és erősíti a kötőszövetet, fokozza a bőr rugalmasságát, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint. Problémás arcbőr kezelésében jó tapasztalataink vannak vele. Segít az ízületek egészségének megtartásában, jelentősen csökkenti a gyulladásokat. Hatóanyaga képes átjutni a véragy-gáton is, így megóvja az agysejteket a szabad gyökök roncsoló hatásaitól. Segít a koleszterinszint beállításában.

A 100 grammos kiszerelés kb. másfél havi adag.

Összes polifenol tartalom: 2187 mg/100g

E termékünknek saját weboldala van, melyet a következő címen ér el:
Bio szőlőmag őrlemény

Facebookon is önállóan van jelen:

 

 

 

vissza a főoldalra