Vendéglátás

Érsekhalma határában, természeti környezetben fekvő családi birtokunkon szeretettel várunk minden érdeklõdõt. 30 fõt tudunk egyszerre fogadni, de pár fős társaságokat is szívesen látunk vendégül.

Zöldellő májusi udvar

Tartalmas kiegészítő program a felújított hajósi barokk kastély megtekintése, melynek gazdag kiállítási anyaga helytörténeti érdekességeket mutat be.

hajosi_kastely

Az Európában egyedülálló Hajósi Pincefalu utcáin sétálgatva lehetőség nyílik a környék történelmének, kultúrájának a mindennapi arcát felfedezni- szabadon vagy vezetett túra formájában.

pincefalu-1

A pincelátogatás során kóstolhatók különleges és muzeális boraink, végigkövethető a bor- és a pezsgőkészítés folyamata, betekintést nyújtunk a biogazdálkodás, bioborászkodás rejtelmeibe.

Boraink kóstolása során vendégeink megismerhetik azok történetét, készítésük részleteit. Kóstolás és beszélgetés közben rendszerint szó esik a szőlőfajtákról, technológiákról, a termőhelyről, és a helyi hagyományokról is.

Borkorcsolyaként kemencében sült pogácsát kínálunk.

Az ebéd, vacsora menüsorát az egyéni igények szerint állítjuk össze. Szabad tűzön, bográcsban, kemencében készítjük remek tájjellegű, hagyományos falusi ételeinket friss, helyi alapanyagokból.

paprikas-kacsi

A nagyanyáink konyhájában megszeretett ízek találnak nálunk egymásra a modern konyhaművészettel- és zamatos bioborokkal.