Bemutatkozás

1978-ban a gyöngyösi Kertészeti Főiskolán szereztünk szőlész-borász diplomát. 15 évig a Hosszúhegyi Mezőgazdasági Kombinátban dolgoztunk. A Hajós- Bajai Borvidéken, Baja és Kalocsa között félúton található Érsekhalma, egy szép kis falu, ahol élünk és gazdálkodunk. Három felnőtt lányunk van, Eszter, Judit és Anna. A kezdetektől, 1992 óta családi pincészetként működünk.

20 ha földünk van, ebbõl 12 ha szőlőültetvény. 1998 óta foglalkozunk biogazdálkodással.

Öreg (40 éves) ültetvényeinken Kékfrankos és Cabernet Sauvignon terem.
Új telepítésű tábláinkban a Merlot és az Olaszrizling mellett új nemesítésű, ellenálló (rezisztens) fajtákkal is kísérletezünk. Ilyenek a Néró, Eszter, Palatina, Pannonija és a Bácska. Ezek a fajták fokozottan alkalmasak a vegyszermentes műveléshez. A Néró már több pincészetben is bizonyított, a többiekhez hasonlóan mi is rozét készítünk belőle, illetve csemegeszőlőként értékesítjük.
A Bácska és a Pannonija egyelőre kísérleti fázisban van. Ezeket a fajtákat Szerbiában nemesítették magyar kutatók. A cél az volt, hogy a Bácska viszontagságos időjárási viszonyainak és a klímaváltozás kihívásainak megfelelő szőlőfajtákat hozzanak létre.