F�oldal Magunkr�l Gal�ria Kapcsolat �zletek

Feh�rboraink


H�tv�lgyi T�nd�r
2009

min�s�gi f�l�des biobor

 

Pinc�nk eddigi legnagyszer�bb bora, igazi kuri�zumnak sz�m�t. Fiatal olaszrizling �ltetv�ny�nk els� term�se, mely egyb�l cs�csmin�s�ggel �rvendeztetett meg minket. Okt�ber 23- �n sz�retelt�k, a t�ppedt, itt- ott botrytises bogy�k miatt 30- as mustfokkal. Ezut�n teljesen spont�n, h�t nap alatt kierjedt, a 15,5% alkoholtartalom mellett pedig m�g annyi marad�kcukrot tartott meg, hogy a f�l�des- �des hat�r�n van. Emellett kimondottan testes, gazdag bor, sz�ne borosty�ns�rga. Illata �desk�s, aszalt f�g�t, mazsol�t, �s a k�s�i sz�retre jellemz� m�zes- keser�mandul�s illatokat �rezhetj�k. �z�ben az olaszrizling jellemz�it egy�rtelm�en mutatja. Eleg�ns �s nagyon testes bor, amit fokoz az enyhe keny�r�z �s a kiss� fanyar ut��z. Ezek mellett magas alkoholtartalma alig �szrevehet�.

 

Term�hely:

Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma H�tv�lgyi t�bla

�vj�rat:

2009

Mennyis�g:


Kifut�si id�:

5 �v


Anal�zis:


Alkoholtartalom:

15,5 v/v%

Savtartalom:

g/l

Cukortartalom:

g/l

Cukormentes extrakt:

g/l

K�nessavtartalom:

mg/l



Haj�si Chardonnay
2009

min�s�gi sz�raz biobor

 

K�z�pm�ly z�ldess�rga sz�n� bor, friss, sz�l�vir�got, z�ldalm�t, feh�r h�s� gy�m�lcs�ket id�z� illattal. K�zepes testess�ggel �s hat�rozott fajtajelleggel b�r. J� egyens�ly� bor, �z�ben a citrusos, veget�lis jelleg vezet, amihez egy kis d�ligy�m�lcs�s �z kedvess�get, a visszafogott anim�lis jegyek komolys�got adnak. 14-16 fokon fogyasztva aj�nljuk sal�t�khoz, z�lds�ges �telekhez, sp�rg�hoz, spen�thoz, nat�r s�lt h�sokhoz.


Term�hely:

Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma H�tv�lgyi t�bla

�vj�rat:

2009

Mennyis�g:


Kifut�si id�:

3-4 �v



Haj�si K�vidinka

min�s�gi sz�raz biobor

 

Halv�ny z�ldess�rga sz�n� bor, izgalmas, f�szeres illatokkal. K�nnyed test�, friss, m�gis nagyon intenz�v �zeket hordoz. Sz�raz, savhangs�lyos, hat�rozottan f�szeres �z�. Ir�ny�tott erjeszt�ssel, h�tve k�sz�lt. 12-14 fokon fogyasztva aj�nljuk kacsa vagy libas�lth�z, pecseny�khez, egzotikus �telekhez.


Term�hely:

Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma

�vj�rat:

2009

Mennyis�g:

500 palack

Kifut�si id�:

1 �v






V�r�sboraink




K�kfrankos 2008

K�kfrankos 2008

min�s�gi sz�raz biobor

S�t�tlila f�nyekben j�tsz�, m�lybord� sz�n� klasszikus v�r�sbor. �desk�s illat�ban friss t�rk�lyt, piros gy�m�lcs�ket, �rett meggyet id�z. Hat�rozott savait �s szel�d  gy�m�lcs�ss�g�t fahord�s �rlel�s hozta �sszhangba. Kiegyens�lyozott, melenget�, l�gy bor.
Fogyaszt�s�t szobah�m�rs�kleten aj�nljuk sert�s- �s vadh�shoz, tejsz�nes, sajtos  fog�sokhoz.

Term�hely:

Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma H�rsf�s �ti t�bla

�vj�rat:

2008

Mennyis�g:

3000 palack

Kifut�si id�:

3 �v



Anal�zis:


Alkoholtartalom:

11,77 v/v%

Titr�lhat� savtartalom:

5,6 g/l

Cukortartalom:

1,7 g/l

Cukormentes extrakt:

29,9 g/l

K�nessav- tartalom:

0,78 g/l



Cabernet Sauvignon 2009

min�s�gi sz�raz biobor

S�t�tv�r�s sz�n�, kifejezetten testes, f�rfias, eleg�ns bor. Sz�ne m�ly, rubinv�r�s. Intenz�v f�szeres illat�ban a fajta jellemz�it is sz�pen mutatja. �ze a friss sz�l�t, meggyet id�z, de tekint�lyes tannintartalma �s magas alkoholfoka kell�en b�rsonyoss� teszik. �l�nk �zvil�g�, t�zes, �m m�gis m�lt�s�gteljes bor.

Aj�nd�koz�sra, eml�kbe j� v�laszt�s, mivel ez a bor hossz� �lettartamra sz�m�that, �vek m�lt�n m�g nagyobb �lm�nyt ad majd.

Fogyaszt�s�t 18-20 fokon aj�nljuk magyaros, paprik�s �telekhez, vadakhoz, kemenc�ben s�lt fog�sokhoz, f�szeres h�s�telekhez.

Term�hely:

Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma H�rsf�s �ti t�bla

�vj�rat:

2009

Mennyis�g:

4000 palack

Kifut�si id�:

5 �v


A XX. Duna- Borr�gi�s borversenyen
arany�remmel kit�ntetett bor.


Anal�zis:


Alkoholtartalom:

11,93 v/v%

Titr�lhat� savtartalom:

4,9 g/l

Cukortartalom:

0 g/l

Cukormentes extrakt:

29,9 g/l

Szabad k�n:

5 g/l

�sszes k�n:

24 g/l

Ill�sav- tartalom:

0,68 g/l



H�tv�lgyi Merlot 2009

min�s�gi sz�raz biobor

Merlot �ltetv�ny�nk zsenge kor�hoz ill�en egy lend�letes, fiatalos bort adott nek�nk. M�ly rubinsz�n�, k�zepesen testes, kimondottan harmonikus bor, melyben mindenb�l van el�g, �s semmib�l sincs t�l sok.

Gazdag gy�m�lcs�s illat�t a visszafogottan �rezhet� �desk�s f�szerek �rnyalj�k, melynek egy nagyon halv�ny z�ld �rzet ad alapot. �ze illat�hoz hasonl�an komplex. M�rs�kelten fanyar, finoman f�szeres, �s nagyon gy�m�lcs�s.

Melenget�, bar�ts�gos, fiatalos bor, amiben mindenki tal�lhat valami neki tetsz�t.
Remek k�s�r�je sert�sh�snak, nehezebb, m�rs�kelten f�szeres �teleknek. Meghitt t�li est�ken, bar�ti besz�lget�sek alkalm�val, vagy ha fiatalokkal koccintunk, ez a bor �r�mmel fog elt�lteni.

Term�hely:

Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma H�tv�lgyi t�bla

�vj�rat:

2009

Mennyis�g:

2400 palack

Kifut�si id�:

4 �v


 A XX. Duna- Borr�gi�s borversenyen arany�remmel kit�ntetett bor.


Anal�zis:


Alkoholtartalom:

12,32 v/v%

Titr�lhat� savtartalom:

4,7 g/l

Cukortartalom:

0 g/l

Cukormentes extrakt:

32,1 g/l

Ill�sav- tartalom:

0,64 g/l


Roz�borunk


Anna Roz�
2009

min�s�gi sz�raz biobor

 

Fiatalos, �l�nk, b�borba j�tsz� sz�n�, tiszta bor. Illat�ban er�teljes a gy�m�lcs�ss�g: meggyes, m�ln�s illat. Sava hat�rozott, fajt�ra jellemz�. Alacsony (14 Celsius fokos) erjed�si h�m�rs�kleten k�sz�tett redukt�v roz�. 12-14 fokon fogyasztva aj�nljuk sz�rnyasokhoz, valamint  sal�t�khoz, s�ltekhez.


Term�hely:

Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma H�rsf�s �ti t�bla

�vj�rat:

2009

Mennyis�g:

1300 palack

Kifut�si id�:

1 �v



Anal�zis:


Alkoholtartalom:

11,5 v/v %

Savtartalom:

7,4 g/l

Cukortartalom:

1,1 g/l

Cukormentes extrakt:

23,3  g/l

K�nessavtartalom:

47 mg/l



Mustunk


Must


A 100% tisztas�g�, kiz�r�lag �kol�giai gazdas�gb�l sz�rmaz� sz�l� felhaszn�l�s�val k�sz�lt friss must ide�lis folyad�kut�np�tl�st biztos�t. A benne l�v� sz�l�cukor a leggyorsabban felsz�v�d� t�panyag: gyors energiaforr�sk�nt hasznos�that� ak�r fizikai, ak�r szellemi ig�nybev�tel eset�n. Magas vitamin- �s mikroelemtartalma hozz�j�rul ahhoz, hogy szervezet�nket a legjobb form�ban tarthassuk. Mindehhez friss gy�m�lcs�z t�rsul, mely a mustot mindennap fogyaszthat�, teljes �rt�k�, term�szetes itall� teszi.

Kiszerel�se: 1 l-es �vegekben.

 

C vitamin: 30,1 mg/ 100 ml

�ssz antocianin tartalom: 1872,6 mg/ 1000 ml

�ssz polifenol tartalom: 4054,1 mg GAE/1 l 

(transz) rezveratrol: 2,7 mg/1000 ml

Catechintartalom:   132,4 mg/1000 ml

procianidin tartalom(B1 B2): 120,7 mg/1000 ml

antioxid�ns kapacit�s:
ABTS 29,4 mikro M trolox egyen�rt�kben/1000 ml

 

Term�hely:

Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma H�tv�lgyi t�bla


Bio sz�l�mag �rlem�ny


Bio sz�l�mag �rlem�ny

 

Eg�szs�ge meg�rz�se c�lj�b�l minden koroszt�lynak aj�nlott fogyasztani. M�g ki nem erjesztett k�kfrankos biosz�l�b�l k�sz�l. Feldolgoz�sa minim�lis, pr�sel�s ut�n napon sz�r�tjuk, ezut�n egyszer� mechanikus m�dszerrel, malommal �r�lj�k. �rdemes tudni r�la, hogy a friss �s azonnali feldolgoz�s k�vetkezt�ben hat�anyagai a lehet� legnagyobb m�rt�kben meg�rz�dnek, m�sr�szt �ze m�g kellemes marad, nincs erjedt �ze, szaga.

 

A sz�l�mag a term�szet egyik leghat�sosabb antioxid�nsa. Kutat�sok szerint az �reged�si �s az �ltal�nos le�p�l�si folyamatokban jelent�s szerepet j�tszanak a szabad gy�k�k. Ezek negat�v hat�sait semleges�tik a sz�l�mag�rlem�nyben nagy t�m�nys�gben jelen l�vo polifenol vegy�letek, melyek antioxid�ns hat�sa a C-vitaminn�l h�szszor, az E-vitaminn�l �tvenszer er�sebb. Aj�nlott kering�si probl�m�k megel�z�s�re, hajsz�l�rsz�k�let �s allergia enyh�t�s�re, immun-er�s�t�sre. Ezen k�v�l v�di �s er�s�ti a k�t�sz�vetet, fokozza a b�r rugalmass�g�t, mivel stabiliz�lja a kollag�nt �s az elasztint. Probl�m�s arcb�r kezel�s�ben j� tapasztalataink vannak vele. Seg�t az �z�letek eg�szs�g�nek megtart�s�ban, jelent�sen cs�kkenti a gyullad�sokat. Hat�anyaga k�pes �tjutni a v�ragy-g�ton is, �gy meg�vja az agysejteket a szabad gy�k�k roncsol� hat�sait�l. Seg�t a koleszterin szint be�ll�t�s�ban.

 

A 100 grammos kiszerel�s kb. m�sf�l havi adag.

 

Teljes polifenol tartalom: 
4570 GAE mg/100 gr por


Galluszsav: 32,5 mg/100 gr por


Antioxid�ns kapacit�s:
ABTS 951,4 mikro M TRODOX / 1 gr por


Katechin: 284,5 mg/100 gr por


Epicatechin: 208,3 mg/100 gr por


�ssz antocianin tartalom: 37,2 mg /100 gr por


Olajtartalom: 46,4 mg/100 gr por

 

B�vebb inform�ci�t itt tal�l.

 

 

Term�hely:

Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma H�tv�lgyi t�bla