|
Feh�rboraink
|
|
|
|
|
H�tv�lgyi T�nd�r 2009
|
min�s�gi f�l�des biobor
|
Pinc�nk eddigi legnagyszer�bb bora, igazi
kuri�zumnak sz�m�t. Fiatal olaszrizling
�ltetv�ny�nk els� term�se, mely egyb�l
cs�csmin�s�ggel �rvendeztetett meg minket.
Okt�ber 23- �n sz�retelt�k, a t�ppedt, itt-
ott botrytises bogy�k miatt 30- as
mustfokkal. Ezut�n teljesen spont�n, h�t nap
alatt kierjedt, a 15,5% alkoholtartalom
mellett pedig m�g annyi marad�kcukrot
tartott meg, hogy a f�l�des- �des hat�r�n
van. Emellett kimondottan testes, gazdag
bor, sz�ne borosty�ns�rga. Illata �desk�s,
aszalt f�g�t, mazsol�t, �s a k�s�i sz�retre
jellemz� m�zes- keser�mandul�s illatokat
�rezhetj�k. �z�ben az olaszrizling
jellemz�it egy�rtelm�en mutatja. Eleg�ns �s
nagyon testes bor, amit fokoz az enyhe
keny�r�z �s a kiss� fanyar ut��z. Ezek
mellett magas alkoholtartalma alig
�szrevehet�.
Term�hely:
|
Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma
H�tv�lgyi t�bla
|
�vj�rat:
|
2009
|
Mennyis�g:
|
|
Kifut�si id�:
|
5 �v
|
Anal�zis:
|
|
Alkoholtartalom:
|
15,5 v/v%
|
Savtartalom:
|
g/l
|
Cukortartalom:
|
g/l
|
Cukormentes extrakt:
|
g/l
|
K�nessavtartalom:
|
mg/l
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haj�si Chardonnay 2009
|
min�s�gi sz�raz biobor
|
K�z�pm�ly z�ldess�rga sz�n� bor, friss,
sz�l�vir�got, z�ldalm�t, feh�r h�s�
gy�m�lcs�ket id�z� illattal. K�zepes
testess�ggel �s hat�rozott fajtajelleggel
b�r. J� egyens�ly� bor, �z�ben a citrusos,
veget�lis jelleg vezet, amihez egy kis
d�ligy�m�lcs�s �z kedvess�get, a
visszafogott anim�lis jegyek komolys�got
adnak. 14-16 fokon fogyasztva aj�nljuk
sal�t�khoz, z�lds�ges �telekhez,
sp�rg�hoz, spen�thoz, nat�r s�lt
h�sokhoz.
Term�hely:
|
Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma
H�tv�lgyi t�bla
|
�vj�rat:
|
2009
|
Mennyis�g:
|
|
Kifut�si id�:
|
3-4 �v
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haj�si K�vidinka
|
min�s�gi sz�raz biobor
|
Halv�ny z�ldess�rga sz�n� bor, izgalmas,
f�szeres illatokkal. K�nnyed test�, friss,
m�gis nagyon intenz�v �zeket hordoz. Sz�raz,
savhangs�lyos, hat�rozottan f�szeres �z�.
Ir�ny�tott erjeszt�ssel, h�tve k�sz�lt.
12-14 fokon fogyasztva aj�nljuk kacsa
vagy libas�lth�z, pecseny�khez, egzotikus
�telekhez.
Term�hely:
|
Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma
|
�vj�rat:
|
2009
|
Mennyis�g:
|
500 palack
|
Kifut�si id�:
|
1 �v
|
|
|
|
|
|
|
|
V�r�sboraink
|
|
|
|
|
K�kfrankos 2008
|
min�s�gi sz�raz biobor
|
S�t�tlila f�nyekben j�tsz�, m�lybord� sz�n�
klasszikus v�r�sbor. �desk�s illat�ban friss
t�rk�lyt, piros gy�m�lcs�ket, �rett meggyet
id�z. Hat�rozott savait �s szel�d
gy�m�lcs�ss�g�t fahord�s �rlel�s hozta
�sszhangba. Kiegyens�lyozott, melenget�,
l�gy bor. Fogyaszt�s�t
szobah�m�rs�kleten aj�nljuk sert�s- �s
vadh�shoz, tejsz�nes, sajtos
fog�sokhoz.
Term�hely:
|
Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma H�rsf�s
�ti t�bla
|
�vj�rat:
|
2008
|
Mennyis�g:
|
3000 palack
|
Kifut�si id�:
|
3 �v
|
Anal�zis:
|
|
Alkoholtartalom:
|
11,77 v/v%
|
Titr�lhat� savtartalom:
|
5,6 g/l
|
Cukortartalom:
|
1,7 g/l
|
Cukormentes extrakt:
|
29,9 g/l
|
K�nessav- tartalom:
|
0,78 g/l
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cabernet Sauvignon 2009
|
min�s�gi sz�raz biobor
|
S�t�tv�r�s sz�n�, kifejezetten testes,
f�rfias, eleg�ns bor. Sz�ne m�ly,
rubinv�r�s. Intenz�v f�szeres illat�ban a
fajta jellemz�it is sz�pen mutatja. �ze a
friss sz�l�t, meggyet id�z, de tekint�lyes
tannintartalma �s magas alkoholfoka kell�en
b�rsonyoss� teszik. �l�nk �zvil�g�, t�zes,
�m m�gis m�lt�s�gteljes bor.
Aj�nd�koz�sra, eml�kbe j� v�laszt�s, mivel
ez a bor hossz� �lettartamra sz�m�that, �vek
m�lt�n m�g nagyobb �lm�nyt ad majd.
Fogyaszt�s�t 18-20 fokon aj�nljuk magyaros,
paprik�s �telekhez, vadakhoz, kemenc�ben
s�lt fog�sokhoz, f�szeres h�s�telekhez.
Term�hely:
|
Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma H�rsf�s
�ti t�bla
|
�vj�rat:
|
2009
|
Mennyis�g:
|
4000 palack
|
Kifut�si id�:
|
5 �v
|
A XX. Duna- Borr�gi�s borversenyen arany�remmel kit�ntetett bor.
Anal�zis:
|
|
Alkoholtartalom:
|
11,93 v/v%
|
Titr�lhat� savtartalom:
|
4,9 g/l
|
Cukortartalom:
|
0 g/l
|
Cukormentes extrakt:
|
29,9 g/l
|
Szabad k�n:
|
5 g/l
|
�sszes k�n:
|
24 g/l
|
Ill�sav- tartalom:
|
0,68 g/l
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
H�tv�lgyi Merlot 2009
|
min�s�gi sz�raz biobor
|
Merlot �ltetv�ny�nk zsenge kor�hoz ill�en
egy lend�letes, fiatalos bort adott nek�nk.
M�ly rubinsz�n�, k�zepesen testes,
kimondottan harmonikus bor, melyben
mindenb�l van el�g, �s semmib�l sincs t�l
sok.
Gazdag gy�m�lcs�s illat�t a visszafogottan
�rezhet� �desk�s f�szerek �rnyalj�k, melynek
egy nagyon halv�ny z�ld �rzet ad alapot. �ze
illat�hoz hasonl�an komplex. M�rs�kelten
fanyar, finoman f�szeres, �s nagyon
gy�m�lcs�s.
Melenget�, bar�ts�gos, fiatalos bor, amiben
mindenki tal�lhat valami neki tetsz�t.
Remek k�s�r�je sert�sh�snak, nehezebb,
m�rs�kelten f�szeres �teleknek. Meghitt t�li
est�ken, bar�ti besz�lget�sek alkalm�val,
vagy ha fiatalokkal koccintunk, ez a bor
�r�mmel fog elt�lteni.
Term�hely:
|
Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma
H�tv�lgyi t�bla
|
�vj�rat:
|
2009
|
Mennyis�g:
|
2400 palack
|
Kifut�si id�:
|
4 �v
|
A XX. Duna- Borr�gi�s borversenyen
arany�remmel kit�ntetett bor.
Anal�zis:
|
|
Alkoholtartalom:
|
12,32 v/v%
|
Titr�lhat� savtartalom:
|
4,7 g/l
|
Cukortartalom:
|
0 g/l
|
Cukormentes extrakt:
|
32,1 g/l
|
Ill�sav- tartalom:
|
0,64 g/l
|
|
|
|
|
|
|
|
Roz�borunk
|
|
|
|
|
Anna Roz� 2009
|
min�s�gi sz�raz biobor
|
Fiatalos, �l�nk, b�borba j�tsz� sz�n�,
tiszta bor. Illat�ban er�teljes a
gy�m�lcs�ss�g: meggyes, m�ln�s illat. Sava
hat�rozott, fajt�ra jellemz�. Alacsony (14
Celsius fokos) erjed�si h�m�rs�kleten
k�sz�tett redukt�v roz�. 12-14 fokon
fogyasztva aj�nljuk sz�rnyasokhoz,
valamint sal�t�khoz, s�ltekhez.
Term�hely:
|
Haj�si Hegyk�zs�g, �rsekhalma H�rsf�s
�ti t�bla
|
�vj�rat:
|
2009
|
Mennyis�g:
|
1300 palack
|
Kifut�si id�:
|
1 �v
|
Anal�zis:
|
|
Alkoholtartalom:
|
11,5 v/v %
|
Savtartalom:
|
7,4 g/l
|
Cukortartalom:
|
1,1 g/l
|
Cukormentes extrakt:
|
23,3 g/l
|
K�nessavtartalom:
|
47 mg/l
|
|
|
|
|
|
|
|
Mustunk
|
|
|
|
|
Must
|
A 100% tisztas�g�, kiz�r�lag
�kol�giai gazdas�gb�l sz�rmaz� sz�l�
felhaszn�l�s�val k�sz�lt friss must
ide�lis folyad�kut�np�tl�st
biztos�t. A benne l�v� sz�l�cukor a
leggyorsabban felsz�v�d� t�panyag:
gyors energiaforr�sk�nt
hasznos�that� ak�r fizikai, ak�r
szellemi ig�nybev�tel eset�n. Magas
vitamin- �s mikroelemtartalma
hozz�j�rul ahhoz, hogy
szervezet�nket a legjobb form�ban
tarthassuk. Mindehhez friss
gy�m�lcs�z t�rsul, mely a mustot
mindennap fogyaszthat�, teljes
�rt�k�, term�szetes itall� teszi.
Kiszerel�se: 1 l-es �vegekben.
C vitamin: 30,1 mg/ 100 ml
�ssz antocianin tartalom:
1872,6 mg/ 1000 ml
�ssz polifenol tartalom:
4054,1 mg GAE/1 l
(transz) rezveratrol: 2,7
mg/1000 ml
Catechintartalom:
132,4 mg/1000 ml
procianidin tartalom(B1 B2):
120,7 mg/1000 ml
antioxid�ns kapacit�s: ABTS 29,4 mikro M trolox
egyen�rt�kben/1000 ml
Term�hely:
|
Haj�si Hegyk�zs�g,
�rsekhalma H�tv�lgyi t�bla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bio sz�l�mag �rlem�ny
|
|
|
|
|
Bio sz�l�mag �rlem�ny
|
Eg�szs�ge meg�rz�se c�lj�b�l minden
koroszt�lynak aj�nlott fogyasztani.
M�g ki nem erjesztett k�kfrankos
biosz�l�b�l k�sz�l. Feldolgoz�sa
minim�lis, pr�sel�s ut�n napon
sz�r�tjuk, ezut�n egyszer�
mechanikus m�dszerrel, malommal
�r�lj�k. �rdemes tudni r�la, hogy a
friss �s azonnali feldolgoz�s
k�vetkezt�ben hat�anyagai a lehet�
legnagyobb m�rt�kben meg�rz�dnek,
m�sr�szt �ze m�g kellemes marad,
nincs erjedt �ze, szaga.
A sz�l�mag a term�szet egyik
leghat�sosabb antioxid�nsa.
Kutat�sok szerint az �reged�si �s az
�ltal�nos le�p�l�si folyamatokban
jelent�s szerepet j�tszanak a szabad
gy�k�k. Ezek negat�v hat�sait
semleges�tik a sz�l�mag�rlem�nyben
nagy t�m�nys�gben jelen l�vo
polifenol vegy�letek, melyek
antioxid�ns hat�sa a C-vitaminn�l
h�szszor, az E-vitaminn�l �tvenszer
er�sebb. Aj�nlott kering�si
probl�m�k megel�z�s�re,
hajsz�l�rsz�k�let �s allergia
enyh�t�s�re, immun-er�s�t�sre. Ezen
k�v�l v�di �s er�s�ti a
k�t�sz�vetet, fokozza a b�r
rugalmass�g�t, mivel stabiliz�lja a
kollag�nt �s az elasztint. Probl�m�s
arcb�r kezel�s�ben j�
tapasztalataink vannak vele. Seg�t
az �z�letek eg�szs�g�nek
megtart�s�ban, jelent�sen cs�kkenti
a gyullad�sokat. Hat�anyaga k�pes
�tjutni a v�ragy-g�ton is, �gy
meg�vja az agysejteket a szabad
gy�k�k roncsol� hat�sait�l. Seg�t a
koleszterin szint be�ll�t�s�ban.
A 100 grammos kiszerel�s kb. m�sf�l
havi adag.
Teljes polifenol tartalom:
4570 GAE mg/100 gr por
Galluszsav: 32,5 mg/100 gr por
Antioxid�ns kapacit�s: ABTS
951,4 mikro M TRODOX / 1 gr por
Katechin: 284,5 mg/100 gr por
Epicatechin: 208,3 mg/100 gr por
�ssz antocianin tartalom: 37,2 mg
/100 gr por
Olajtartalom: 46,4 mg/100 gr por
B�vebb inform�ci�t itt tal�l.
Term�hely:
|
Haj�si Hegyk�zs�g,
�rsekhalma H�tv�lgyi t�bla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|